pepgroep_noordwijk

Voor welke klachten?

De PEP-Groep richt zich voornamelijk op onderstaande hoofdklachten. Als u niet direct uw klacht erbij ziet staan betekent dit niet dat wij u niet kunnen helpen. Het is het geen uitputtende lijst van klachten, maar een indicatie. Neem gerust contact op voor overleg.

  • Stemmingsproblematiek: somberheid, moedeloosheid, uitputting en vermoeidheid.
  • Angstklachten: Piekeren, sociale angst, paniek(aanvallen), plekken uit de weg gaan, specifieke angsten of fobieën.
  • Trauma: nare beelden of herinneringen die zich blijven opdringen en telkens terugkomen. Dit is gelinkt aan een traumatische gebeurtenis die u heeft meegemaakt.
  • Burnout en overspanning: het gevoel uitgeput te zijn (rondom werk of in andere rol), sterke concentratieproblemen en verlies in betekenis.
  • Lichamelijke problemen of somatische klachten: omgaan met bestaande lichamelijke problemen, ziekte of medisch onverklaarbare klachten.
  • Overige klachten: ADHD, autisme, perfectionisme, laag zelfbeeld en milde tot matige persoonlijkheidsproblematiek.

Welke klachten behandelen we niet?

Na aanmelding neemt een van onze psychologen contact op voor een triage gesprek. Hier kunt u meer lezen over de werkwijze en het doel van de triage. Als in dit gesprek blijkt dat wij niet de passende hulp kunnen bieden die recht doet aan uw problematiek of niet aansluit op uw hulpvraag dan denken wij mee waar u het beste terecht kunt. Het kan ook zijn dat uw klachten te zwaar of te complex zijn voor de setting waarin wij werken of dat wij onvoldoende deskundigheid in huis hebben om u goed te kunnen helpen. Het gaat dan met name om: 

– Ernstige vormen van persoonlijkheidsproblematiek,
– Problematiek met crisisgevoeligheid en/of psychotische klachten
– Alcohol- of drugsafhankelijkheid

Bij dergelijke klachten zullen we u naar grotere meer gespecialiseerde instellingen moeten verwijzen.