Nieuws

Noordwijk, september 2019

COMET-Zelfbeeld training

Met het starten van de scholen is ook de PEP-Groep weer volop in bedrijf. We zullen voor het einde van het jaar, start rond eind oktober, weer een nieuwe COMET-Zelfbeeld groep organiseren, dit is een training voor mensen met laag zelfbeeld die gebaseerd is op de cognitieve gedragstherapie. Hier kunnen mensen zich voor aanmelden via huisarts of POH-GGZ. Een andere ontwikkeling die gaande is dat onze geliefde leidende en sturende GZ-psycholoog Marianne de Haas met zwangerschapsverlof is en dat zij zich op rust zal richten. Met het team hebben we haar uitgezwaaid voor haar verlof tijdens een heerlijke lunch bij onze buren Meiden van Eveleens. Wij wensen haar ook vanaf hier alle goeds voor de komende periode!

Noordwijk, juli 2019

COMET-Zelfbeeld training

 ‘De zomervakantie is nu echt begonnen en dat betekent dat de bezetting van onze psychologen wisselender is vanwege de vakanties. Uiteraard zijn we ondanks alle zomerplannen wel volop in bedrijf en kunt u gewoon bij ons terecht. Vlak voor de zomervakantie is de laatste COMET-Zelfbeeld training afgerond waarbij deelnemers aan de hand van cognitief gedragstherapeutische technieken hard gewerkt hebben om steviger in hun schoenen te kunnen staan. Dit is zowel voor de deelnemers als therapeuten een leuke, kortdurende en krachtige interventie om mensen weer wat veerkrachtiger te kunnen maken. Rond oktober 2018 zal de volgende COMET-Training weer van start gaan. Aanmelden kan in overleg met ons of uw huisarts.’

Noordwijk, juni 2019

Basiscursus schematherapie afgerond

 ‘In juni heeft een grote groep van de PEP-Groep psychologen de basiscursus schematherapie afgerond. Onder leiding van ervaren en kundige docent Remco van den Wijngaart is vier dagen lang in de Muze gewerkt aan het opdoen van nieuwe schematherapeutische vaardigheden. Schematherapie is een verdiepende vorm van therapie die verder bouwt op de meer bekende cognitieve gedragstherapie. Met deze nieuwe vaardigheden hopen wij als PEP-Groep een groot deel van onze cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn. De foto is van de docenten van Schematherapieopleidingen.nl

Noordwijk, februari 2019

KIBG Keurmerk Kwaliteit Basis GGZ 2019

 

 De PEP Groep is officieel drager van het Keurmerk Basis GGZ van de Stichting Kwaliteit in de Basis GGZ. Het keurmerk is een voor kwaliteit in de zorg. De PEP Groep heeft aangetoond aan alle normen te voldoen en zich daarmee extra in te spannen voor goede zorg op het juiste moment. De PEP Groep streeft hiermee aantoonbaar naar cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continue verbetering en zet zich in voor de landelijke ontwikkeling van de Basis GGZ .

Noordwijk, januari 2019

Wat brengt 2019 voor de PEP-Groep?

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer flink op gang en voor de PEP-Groep betekent het dat er weer vol goede moed wordt gewerkt aan het ontwikkelen van de organisatie en het team. In de huidige zorgcultuur is kortdurende behandelen (waar het kan) een belangrijk actueel punt.

GGZ

Eén van de zaken die de PEP-Groep doet om het kortdurend behandelen in de GGZ centraal te blijven stellen is het jaarlijks sparren met één van de specialisten op dit gebied namelijk GZ-psycholoog Michiel Linssen. Hij is één van de voorstanders van het behandelen van complexe problematiek op een kernachtige wijze en inspireert graag zijn collega’s met praktijkverhalen, evenals de wetenschap en theorie achter deze manier van behandelen. Op woensdag 6 februari zal hij de PEP-Groep bezoeken voor een interactieve boeiende ochtend.

Onze vestigingen

Naast de nadruk op kortdurende behandelingen zal de PEP-Groep zijn er dit jaar ook wat essentiële veranderingen geweest aan de vestigingen. Zo is er een gloednieuw airconditioningsysteem geïnstalleerd op het PEP-Vuurtorenplein en zijn er nieuwe sanitaire voorzieningen bij PEP-Junior aangelegd zodat deze voor de kinderen en jongeren makkelijker toegankelijk zijn.

We houden u via de sociale media en de website op de hoogte van verdere ontwikkelingen en wensen u een voorspoedig 2019 toe.
Vriendelijke groet,

Alle collega’s van de PEP-Groep

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

Noordwijk, 21 augustus 2018

Training zelfbeeld en autonomie

Voor iedereen die baat heeft bij het versterken van het zelfbeeld en autonomie. De training is onderdeel van lopende behandelingen in de BGGZ (en evt SGGZ). In september start weer een nieuwe training voor volwassenen bij PEP Noordwijk.

Recent heeft de PEP Groep een sprankelend College door Michiel Linssen gevolgd met het thema: Hoe word ik een betere therapeut? De inhoud ging over kortdurend en persoonlijk behandelen waarbij wordt gestreefd naar optimale zorg. De collega’s van de PEP Groep zijn geïnspireerd aan de slag gegaan met nieuwe inzichten en kennis.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

Noordwijk, 14 mei 2018

PEP-Groep voorjaar 2018

PEP Groep heeft afgelopen maanden aandacht besteed aan het uitbreiden van het behandelaanbod. Naast een individueel behandelaanbod is PEP Groep gestart met het aanbieden van groepsbehandelingen. In samenwerking met Tilburg University geeft PEP Groep groepstherapie voor angstklachten. PEP Groep is tevens gestart met het aanbieden van de COMET zelfbeeldtraining voor volwassenen. De eerste training is succesvol afgerond. Met veel plezier starten we halverwege mei met de COMET groepstraining voor kinderen en jeugdigen. PEP Groep blijft de groepstrainingen aanbieden.
In aansluiting daarop heeft PEP Groep in samenwerking met Therapieland bijgedragen aan het ontwerpen van de eHealth module ‘Zelfbeeld’ voor kinderen en jeugdigen. De module is breed inzetbaar en wordt positief ontvangen door zowel behandelaren als cliënten.

Noordwijk, 9 maart 2018

PEP-Groep in 2018

 De PEP-Groep heeft in 2018 een mooie start gemaakt want ook in dit jaar zijn er weer vele positieve ontwikkelingen die zich ontvouwen binnen het team. Zo hebben we bijvoorbeeld versterking gekregen van kinder- jeugd psychiater Eva van Well die ons één keer per twee weken komt ondersteunen op de locatie van PEP-Junior. Zij is eerder werkzaam geweest bij Curium en werkt momenteel ook voor de Waag in Leiden. We zijn erg blij dat zij ons kinder- en jeugdteam kan ondersteunen met specialistische vraagstukken op het gebied van diagnostiek, behandeling en medicatie.

Ook is de PEP-Groep eind 2017 gestart met het ondersteunen van de huisartsen van praktijk Celsius in Noordwijkerhout. In mooie nieuw ingerichte spreekkamers zorgen zij voor de psychologische ondersteuning voor zowel volwassenen en jeugdigen. Deze zorg wordt geleverd door onze POH-GGZ en de psychologen. Zo bieden we onze zorg nog meer ter plekke aan en in een nauwe samenwerking met de huisartsen.

Als laatste kunnen we voor nu melden dat we gaan beginnen met de COMET zelfbeeldtraining voor volwassenen. We hopen dit in de nabije toekomst ook voor de jeugd GGZ aan te kunnen bieden.

Noordwijk, 26 juli 2017

De afgelopen week heeft de PEP-Groep te horen gekregen dat aan alle benodigde kwaliteitseisen voldaan om als GGZ-instelling door te mogen gaan. Uiteraard zijn we hier blij mee en ook een beetje trots op. De afgelopen jaren heeft de PEP-Groep hard gewerkt om te professionaliseren en de kwaliteit van onze zorg steeds weer een stapje hoger te brengen. Het behalen van deze certificering geeft, nu dan ook officieel, aan dat de PEP-Groep specialistische kennis en kunde heeft om de mensen in de regio zorgvuldig te kunnen begeleiden. De vlag of vlaggetjes mogen dus even uit en een kleine toast voor het team is op z’n plaats! Gefeliciteerd allemaal.

Noordwijk, 12 juni 2017

Het particuliere aanbod van de PEP-Groep is kwalitatief hoogwaardige zorg of onderzoek die geschikt is voor mensen die extra tijd en aandacht willen investeren in zichzelf, relatie of kinderen.

Naast de reguliere vergoedde zorg die de PEP-Groep levert aan zowel jeugd als volwassenen is er ook altijd een particulier aanbod geweest. De PEP-Groep wil met de nieuwe website ook meer aandacht besteden aan de particuliere mogelijkheden binnen de organisatie.

Op onze website vindt u een actueel aanbod van de meest regelmatige gevraagde particuliere trajecten (voor jeugd en volwassenen) en wat de kosten en tijdsinvestering ervan zijn. Staat uw vraag of traject er niet bij, neem dan contact op met ons om te kijken of we u van dienst kunnen zijn op particuliere basis.

Noordwijk, 29 april 2017

De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft de PEP – Groep het Keurmerk Basis GGZ 2017 definitief toegekend. De PEP – Groep is nu geregistreerd als keurmerkdrager.

Onder de ‘PEP – Groep’ vallen de volgende locaties/vestigingen:

PEP Gezondheidscentrum Wantveld, Kinder – en Jeugdcentrum PEP Junior, PEP Noordwijk & onze dependance PEP Voorhout.

Het Keurmerk Basis GGZ is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis GGZ.

De PEP – Groep laat als zorgaanbieder van Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) met het keurmerk zien dat we ons extra inspannen voor goede en passende zorg op het juiste moment. We leggen de lat hoger dan wat wettelijk vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continue verbetering en inzet voor de ontwikkeling van de GBGGZ landelijk.

Noordwijk, 21 november 2016

‘Recent heeft de PEP-Groep in samenwerking met Therapieland een nieuwe e-health module gemaakt. De module is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar met autisme en ondersteund de therapeuten, cliënten en ouders in het therapieproces. Op deze manier blijft de PEP-Groep werken aan passende moderne therapievormen voor hun (jonge) cliënten. Op de website van Therapieland kunt u een mooie weergave van het programma zien: https://www.therapieland.nl/nieuws/nieuwe-e-healthmodule-autisme-bij-kinderen/https://www.therapieland.nl/nieuws/nieuwe-e-healthmodule-autisme-bij-kinderen/

In 2017 zal de PEP-Groep hard werken om de module ADHD bij kinderen te ontwikkelen. We hopen deze module in maart 2017 te presenteren!’

Met vriendelijke groet,
P.C. Koopman MSc.
GZ-Psycholoog