Nieuws

Noordwijk, 14 mei 2018

PEP-Groep voorjaar 2018

PEP Groep heeft afgelopen maanden aandacht besteed aan het uitbreiden van het behandelaanbod. Naast een individueel behandelaanbod is PEP Groep gestart met het aanbieden van groepsbehandelingen. In samenwerking met Tilburg University geeft PEP Groep groepstherapie voor angstklachten. PEP Groep is tevens gestart met het aanbieden van de COMET zelfbeeldtraining voor volwassenen. De eerste training is succesvol afgerond. Met veel plezier starten we halverwege mei met de COMET groepstraining voor kinderen en jeugdigen. PEP Groep blijft de groepstrainingen aanbieden.
In aansluiting daarop heeft PEP Groep in samenwerking met Therapieland bijgedragen aan het ontwerpen van de eHealth module ‘Zelfbeeld’ voor kinderen en jeugdigen. De module is breed inzetbaar en wordt positief ontvangen door zowel behandelaren als cliënten.

Noordwijk, 9 maart 2018

PEP-Groep in 2018

 De PEP-Groep heeft in 2018 een mooie start gemaakt want ook in dit jaar zijn er weer vele positieve ontwikkelingen die zich ontvouwen binnen het team. Zo hebben we bijvoorbeeld versterking gekregen van kinder- jeugd psychiater Eva van Well die ons één keer per twee weken komt ondersteunen op de locatie van PEP-Junior. Zij is eerder werkzaam geweest bij Curium en werkt momenteel ook voor de Waag in Leiden. We zijn erg blij dat zij ons kinder- en jeugdteam kan ondersteunen met specialistische vraagstukken op het gebied van diagnostiek, behandeling en medicatie.

Ook is de PEP-Groep eind 2017 gestart met het ondersteunen van de huisartsen van praktijk Celsius in Noordwijkerhout. In mooie nieuw ingerichte spreekkamers zorgen zij voor de psychologische ondersteuning voor zowel volwassenen en jeugdigen. Deze zorg wordt geleverd door onze POH-GGZ en de psychologen. Zo bieden we onze zorg nog meer ter plekke aan en in een nauwe samenwerking met de huisartsen.

Als laatste kunnen we voor nu melden dat we gaan beginnen met de COMET zelfbeeldtraining voor volwassenen. We hopen dit in de nabije toekomst ook voor de jeugd GGZ aan te kunnen bieden.

Noordwijk, 26 juli 2017

De afgelopen week heeft de PEP-Groep te horen gekregen dat aan alle benodigde kwaliteitseisen voldaan om als GGZ-instelling door te mogen gaan. Uiteraard zijn we hier blij mee en ook een beetje trots op. De afgelopen jaren heeft de PEP-Groep hard gewerkt om te professionaliseren en de kwaliteit van onze zorg steeds weer een stapje hoger te brengen. Het behalen van deze certificering geeft, nu dan ook officieel, aan dat de PEP-Groep specialistische kennis en kunde heeft om de mensen in de regio zorgvuldig te kunnen begeleiden. De vlag of vlaggetjes mogen dus even uit en een kleine toast voor het team is op z’n plaats! Gefeliciteerd allemaal.

Noordwijk, 12 juni 2017

Het particuliere aanbod van de PEP-Groep is kwalitatief hoogwaardige zorg of onderzoek die geschikt is voor mensen die extra tijd en aandacht willen investeren in zichzelf, relatie of kinderen.

Naast de reguliere vergoedde zorg die de PEP-Groep levert aan zowel jeugd als volwassenen is er ook altijd een particulier aanbod geweest. De PEP-Groep wil met de nieuwe website ook meer aandacht besteden aan de particuliere mogelijkheden binnen de organisatie.

Op onze website vindt u een actueel aanbod van de meest regelmatige gevraagde particuliere trajecten (voor jeugd en volwassenen) en wat de kosten en tijdsinvestering ervan zijn. Staat uw vraag of traject er niet bij, neem dan contact op met ons om te kijken of we u van dienst kunnen zijn op particuliere basis.

Noordwijk, 29 april 2017

De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ heeft de PEP – Groep het Keurmerk Basis GGZ 2017 definitief toegekend. De PEP – Groep is nu geregistreerd als keurmerkdrager.

Onder de ‘PEP – Groep’ vallen de volgende locaties/vestigingen:

PEP Gezondheidscentrum Wantveld, Kinder – en Jeugdcentrum PEP Junior, PEP Noordwijk & onze dependance PEP Voorhout.

Het Keurmerk Basis GGZ is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis GGZ.

De PEP – Groep laat als zorgaanbieder van Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) met het keurmerk zien dat we ons extra inspannen voor goede en passende zorg op het juiste moment. We leggen de lat hoger dan wat wettelijk vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continue verbetering en inzet voor de ontwikkeling van de GBGGZ landelijk.

Noordwijk, 21 november 2016

‘Recent heeft de PEP-Groep in samenwerking met Therapieland een nieuwe e-health module gemaakt. De module is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar met autisme en ondersteund de therapeuten, cliënten en ouders in het therapieproces. Op deze manier blijft de PEP-Groep werken aan passende moderne therapievormen voor hun (jonge) cliënten. Op de website van Therapieland kunt u een mooie weergave van het programma zien: https://www.therapieland.nl/nieuws/nieuwe-e-healthmodule-autisme-bij-kinderen/https://www.therapieland.nl/nieuws/nieuwe-e-healthmodule-autisme-bij-kinderen/

In 2017 zal de PEP-Groep hard werken om de module ADHD bij kinderen te ontwikkelen. We hopen deze module in maart 2017 te presenteren!’

Met vriendelijke groet,
P.C. Koopman MSc.
GZ-Psycholoog